Szentlelek Plebania Szatmarnemeti
440175 Satu Mare, B-dul Sănătăţii Nr. 19
Tel.: 0261-769-078, 0361-401-256
Csak sürgős esetekben: 0770-955-126

Ajándék ünnepei száma – 2013. június 28.

mtibor | Plébániai értesítő | 2013. július 30.

MTL kepVasárnap zsúfolásig megtelt a Szentlélek templom. Nagyon szépen köszönöm, hogy olyan sokan megtiszteltek jelenlétükkel. Nagyszerű érzés volt látni a sok-sok csillogó szempárt. A fiatalok, mint mindig, most is kitettek magukért. Hálás köszönet érte! A rekkenő hőség ellenére a nagyszámú jelenlét ékes bizonyíték arra, hogy a közel másfél évtized nem múlt el nyomtalanul bennünk. Külön köszönöm az idősebbek és gyengébbek jelenlétét. Köszönöm azokat, akik nagyobb távolságból utaztak haza, hogy együtt lehessünk ilyen formában is. Köszönöm az áldozatot!

Erre az alkalomra az Ajándék külön száma készült el. Olvassátok szeretettel: Merlás Tibor, plébános

Ajándék külön szám.

 

Ajándék különszám: Ardai Attila atya aranymiséjére

mtibor | Plébániai értesítő | 2013. június 17.

ALA4Köszönet és hála mindazoknak, akik segítséget nyújtottak írásaikkal mostani “Ajándék” újságunk ünnepi számának megjelentetésében. Az Ajándék plébániai értesítőnk ünnepi különszáma az alábbi linken tölthető le:
Ajandek_2013-06

Az Ajándék Húsvéti száma

mtibor | Plébániai értesítő | 2013. április 07.

Örömmel tesszük közzé plébániai értesítőnk Húsvéti számát. Középpontban Ferenc pápa megválasztása. Csak éppen érdekességként említem, hogy az első oldalon található írás a többi írástól függetlenül született. Itt olvasható az újság:  Ajándék Húsvéti száma

Az Ajándék húsvéti ünnepi száma

mtibor | Plébániai értesítő | 2012. április 09.

Megjelent plébániai értesítőnk legújabb, húsvéti ünnepi száma. Minden bizonnyal mindenki talál majd benne számára kedves írást, cikket. Amikor plébániánk honlapjára felkerül az újság, Margó néni temetésére is készülünk egyben. Talán ennek fényében különösen is érdekes Margó néni újságunkban megjelent cikke.

Az újság itt olvasható el: Ajándék-Húsvét-2012.

Az Ajándék ünnepi száma

mtibor | Plébániai értesítő | 2011. november 20.

2011. november 20-án templomunk felszentelésének 17. évfordulóját ünnepeltük. Ez alkalomra plébániai értesítőnk újabb számával szeretnénk kedveskedni olvasóinknak. Kívánjuk a szerkesztők nevében, hogy hasznos írásokra és gondolatokra találjunk. Amint az utolsó oldalon jelezzük is, szeretnénk megjelentetni a karácsonyi számot is. Ehhez az írásokat jó lenne december 19-ig elküldeni szerkesztőségünkbe.

Az Ajándék itt olvasható: Ajándék-2011. november 20.

Merlás Tibor, plébános

Ajándék Merlás Tibor atya ezüstmiséjére

mtibor | Gondolatok, írások, Plébániai értesítő | 2011. július 05.

Meglepetések sorozata várt ezüstmisémen. Gyanítottam, hogy “merénylet” készül ellenem, ugyanis a fiatalok énekpróbáin nem maradhattam. Aztán pedig a közös készület idején az egyik helyiségbe se nagyon tehettem be a lábam. Értettem a szóból, s elfogadtam az ünneplést.

Amúgy most is vallom, hogy egy ilyen jubileumi ünnep mindig a közösség ünnepe is. Hadd idézzem egyik paptársam gondolatát az ünneppel kapcsolatosan: “Nagyon örülök, hogy itt lehettem az ünnepen, s most értettem meg, hogy milyen jó az, ha egy közösség/közösségek is az ünnepelttel tartanak”.

Ezt az alkalmat is felhasználva szeretném megköszönni mindazok jelenlétét, akik megtiszteltek, s eljöttek, hogy együtt legyünk mind az eucharisztia ünneplésében, mind pedig az agapéban, a terített asztalnál.

Plébánosként pedig még egy személyes tapasztalatot is szeretnék megosztani. Hosszú ideje nem tapasztalt módon és formában mozgósította az ünnep a híveket, mind az ifjakat, mind a felnőtteket. Már csak ezért is megérte!

Köszönöm Mares Sándornak és Péter Jánosnak az ismételten megfeszített munkát, hogy Ajándék értesítőnk legfrissebb száma elkészülhetett és megjelenhetett. Csak érdekességként említem meg, hogy Sándor 22-én hajnalban Gyulafehérvárra utazott, részt vett az ottani ünnepi szentmisénken, s fényképeket készített, amelyek újságunkba is bekerültek.

Fogadjátok szeretettel és olvassátok jó szívvel mostani Ajándékunkat. Ajándék-MTL

Merlás Tibor, plébános

Az Ajándék Húsvéti ünnepi száma

mtibor | Plébániai értesítő | 2011. április 24.

Az Ajándék Húsvéti száma olvasható az alábbiakban. Minden bizonnyal találunk használható gondolatokat magunk számára. Jó olvasást!Ajándék-Húsvét

Az Ajándék karácsonyi száma

mtibor | Plébániai értesítő | 2010. december 25.

Ajándék-Karácsony Kadra a születési templom bejárata előtt

Az Ajándék karácsonyi száma a fenti linken tölthető le. Ez alkalommal arra kerestük közösen a választ, hogy hogyan válhatunk ajándékká mások számára.

A képen Kadra látható, aki Betlehemben a születési bazilika előtt arról a bizonyos kapuról, ahol mindenkinek meg kell hajolnia, aki azon be akar lépni.

A meghajlás több mint szimbólum. A születés helyéhez csakis meghajolva, nagy alázatban lehet eljutni.  Az Ige testté lett és közöttünk lakozik.

Merlás Tibor

Az Ajándék ünnepi száma

mtibor | Plébániai értesítő | 2010. november 23.

Ajándék ünnepi száma (letöltés)
Plébániai értesítőnk – Ajándék – ünnepi száma olvasható az alábbiakban. Mostani újságunk középpontjában két téma áll. Egyrészt a szerelem, szentségi házasság fogalmát próbáltuk egy kicsit körüljárni. Másrészt pedig templomszentelésünk 16. évfordulója alkalmából arra is kerestük a választ, hogy mit is jelent a templom, miért is fontos a közösség.

Remény szerint mindenki talál majd számára kedves témát az írásokban. Természetesen várjuk az újabb írásokat karácsonyi lapszámunkhoz, hogy időben elkészülhessünk.

Barátsággal: Merlás Tibor – plébános

Újság arhívum 2006 – 2010

admin | Plébániai értesítő | 2010. november 19.

Gyakorlati okok miatt az elmúlt években megjelent Ajándék újság számait egyetlen bejegyzésben közöljük.

2006: 2007 2008 2009 2010
Július Nagyböjt Január – Kolping Január – Merk Mihály Húsvét
Szeptember Húsvét Húsvét Húsvét
Pünkösd Pünkösd November Pünkösd
Húsvét Karácsony Karácsony November
Nagyböjt Karácsony
November – Templomszentelés
Karácsony
Állandó programok
Szentmisék: Hétfő-Szerda: 7 óra
  Csütörtök, Péntek: 18 óra
  Szombat: 7 óra
  Vasárnap: 9 óra, 11 óra


Facebook oldalunk