Szentlelek Plebania Szatmarnemeti
440175 Satu Mare, B-dul Sănătăţii Nr. 19
Tel.: 0261-769-078, 0361-401-256
Csak sürgős esetekben: 0742-207-797

Adventi koszorú készítés EGYÜTT

Szilárd | Plébániai értesítő | 2023. november 26.

Az adventi koszorú egy hagyományos karácsonyi dísz, amelyet a katolikus egyházban is sok család használ az adventi időszakban, amely a karácsonyi ünnepkör előtti négy hetet foglalja magában. Az adventi időszak célja az előkészület és az várakozás, amely a keresztény hagyományban a Karácsonyra való felkészülést jelenti.

Öröm és Remény Krisztusban az új Egyházi évre készülve .

A katolikus adventi koszorú készítése során követhető lépések:

1, Válassz megfelelő alapot: A koszorú alapját lehet vásárolni, vagy akár házilag is elkészítheted. Sokan választanak fenyőágakat vagy koszorúvázakat.
2, Helyezd el a négy gyertyát: A gyertyákat egyenletesen helyezd el a koszorún. Az első gyertya a reményet, a második a hitet, a harmadik az örömöt, a negyedik pedig a szeretetet szimbolizálja. Mindegyik gyertya egy-egy adventi vasárnapot reprezentál.
3, Díszítsd a koszorút: Használhatsz különböző díszeket és szalagokat a koszorú díszítéséhez. A hagyományos színek az adventi időszakban a lila és a rózsaszín.
4, Kezd el az első adventi vasárnapon: Az adventi időszak vasárnaponként kezdődik, így az első gyertyát az első adventi vasárnapon gyújtsuk meg. Azután minden vasárnap gyújtsunk meg egy újabb gyertyát, az előzőeket is égve hagyva.
5, Készüljön fel a karácsonyra: Az adventi időszak végén, a negyedik gyertya gyújtásával közeledünk a Karácsony ünnepéhez.

Az adventi koszorú és a hozzá kapcsolódó gyertyagyújtás segít a családoknak és az egyházi közösségeknek a karácsonyra való tudatos felkészülésben és az ünnepi várakozásban.

 

Állandó programok
Szentmisék: Hétfő-Szerda: 7 óra
  Csütörtök, Péntek: 18 óra
  Szombat: 7 óra
  Vasárnap: 9 óra, 11 óra


Facebook oldalunk