Szentlelek Plebania Szatmarnemeti
440175 Satu Mare, B-dul Sănătăţii Nr. 19
Tel.: 0261-769-078, 0361-401-256
Csak sürgős esetekben: 0742-207-797

Ifjúsági találkozó Szentlelkes szemmel

admin | Gondolatok, írások | 2015. szeptember 28.

„Mit jelentett nekem az egyházmegyei ifjúsági találkozó? Először is lelki feltöltődést, Isten közelségét, új barátságokat.
Ami a legjobban megfogott, az a szórakozás és jókedv, szerzetesek és házigazdák nyitottsága és kedvessége volt. Együtt gitározni, énekelni, és bulizni velük volt a legjobb élmény. ” (Gnandt Erik)

 

„Ez volt az első ifi találkozó, amin részt vettem. El kell mondjam pozitív csalódás volt számomra.
Sokkal zárkózottabb emberekre, másabb programokra számítottam. Mintha egy ,,Találd meg éned” játékban lettem volna.
Az idősebbek igen is tudnak fiatalok nyelvén beszélni, ezt bizonyította a kedves Dominika nővér elgondolkodtató történeteivel. ’Legyünk Tman-ek!’ – hangzott egy ötlet.
Feltöltődés volt számomra több, mint 400 fiatallal együtt sürögni-forogni! (Mi lehet a Tman? Hallottatok már a laminin molekulárol! Az egy olyan apró sejtközi molekula, ami a testünket „összeragasztja” azáltal, hogy a sejtjeinket egymáshoz és a sejt közötti állományhoz kapcsolja, szóval nélküle nem léteznénk. Kereszt formája pedig egy lerövidített T betű. . Nem csodálatos? Superman, Spiderman, Batman és hasonlók kitalált személyek, de a Tman mindenkiben ott rejtőzik!) ”
(Pfeifer Melany)

 

„Az ifjúsági találkozóban két dolog tetszett és fogott meg igazán. Az egyik a házigazdák szeretete és kedvessége, ahogyan fogadtak minket és egész nap velünk, a másik pedig Seffer Dani atya története a prédikációban!” (Király Norbert)

„Az év legmeghatározóbb élménye volt ez a találkozó. Végre egy olyan esemény, ahol keresztény fiatalok vesznek körül. Érezni lehetett, hogy az Úr ott van közöttünk.” (Grebur Krisztina)

 

„Számomra mindig élmény az ifjúsági találkozó. Ez az a hely, ahol régi barátaidat újraláthatod, új kapcsolatokat alakíthatsz ki, megoszthatod véleményed és nézeteid, nem utolsó sorban szórakozhatsz egy nagyot és nevethetsz sokat! Az idei találkozó csúcspontja az volt, amikor lehetőség nyílt felpróbálni az apácák ruháját. (és átérezni mennyire melegük lehet nyáron)” (Gordán Dalma)

Állandó programok
Szentmisék: Hétfő-Szerda: 7 óra
  Csütörtök, Péntek: 18 óra
  Szombat: 7 óra
  Vasárnap: 9 óra, 11 óra


Facebook oldalunk