Szentlelek Plebania Szatmarnemeti
440175 Satu Mare, B-dul Sănătăţii Nr. 19
Tel.: 0261-769-078, 0361-401-256
Csak sürgős esetekben: 0742-207-797

Gordán Dalma beszámolója

admin | Gondolatok, írások | 2013. február 28.

 

Gyöngyösi  kirándulás

Osztálytársaim furcsán néztek rám pénteken. Egész nap az órát kémleltem és számoltam. Számoltam hány órát kell még túlélni ahhoz, hogy a felejthetetlen hétvége elkezdődjön. Szerencsémre hamar eljött a pillanat. Boldogan cipeltem le a kis csomagom, s alig vártam az indulást. Természetesen egy imádsággal indítottuk el a hétvégét. Az út rövidnek tűnt a életvidám, mókás éneklés miatt.

Hatalmas vendégszeretet tárult elénk már az első pillanatban. Elfoglalta mindenki a kis birodalmát, majd egy ízletes vacsorával vártak. Ezt követően természetesen újra énekeltünk… Jó volt körülnézni és látni az önfeledt arcokat. Látni azt, hogy mindenki örül az együttlétnek.

Reggel újult erővel kezdtük a napot. Mondanom sem kell, hogy egy finom reggeli után útba vettük az egerszalóki termálfürdőt. Ritka jó kedv uralkodott az uszodában.
A három órás lubickolás a legenergikusabbakat is kifárasztotta, így mindenki próbálta kihasználni a negyedórás utat Egerig pihenésre.

Odaérkezvén Czibere Zsolt atya fogadott minket nagy vidámsággal. Bemutatta a bazilika és a szeminárium rejtelmeit. Ez utóbbi helyen tábort vertünk, majd elfogyasztottuk a királyi ebédet: margarinos kenyeret szalámival. Az éhes száj mindennek örül, így hát síri csend uralkodott a teremben, mivel mindenki kitartással gyűrte be a szendvicseket. Az élelmesebbek még repetát is kaptak. Tele hassal nekivágtunk az egri várnak. Lehet nem volt a legjobb ötlet, de mint mindennel, ezzel is megbirkóztunk. A történelmi légkör mindenkit magával ragadott…

Majd újra buszra szálltunk. Kivételesen nem énekeltünk, mivel tartogattuk erőnket az esti énekpróbára.

Megérkezve elfogyasztottuk a mennyei vacsorát, majd következhetett az ígért énekpróba. A bandába bevettük Zsolt atyát is, mint szintetizátorost. Hatalmas élmény volt körülnézni, és látni, hogy a többi ottlévő vendég élvezi a zenénket, a mi zenénket…

Vasárnap izgatottan mentünk el szentmisére, mivel mindenki kíváncsi volt arra, hogy a hívek között is ugyanolyan sikert aratunk, mint a szombat esti vendégek között. A választ szentmise után meg is kaptuk, és nem nagyképűen, de határozottan kijelentem: tudhatunk valamit!

A nénik és bácsik, fiatalok és idősek ott álltak körülöttünk és hallgatták az énekeket, majd szebbnél szebb dicséreteket kaptunk.

Oly annyira, hogy még kis pogácsákat is kaptunk az útra, amit  majd közösen fogyasztottuk el az úton hazafelé.

Ez úton szeretnék hálás köszönetet mondani mindazoknak, akiknek benne volt  a keze abban, hogy 45 ember egy felejthetetlen hétvégét töltött el Gyöngyösön.

Gordán Dalma

 

Állandó programok
Szentmisék: Hétfő-Szerda: 7 óra
  Csütörtök, Péntek: 18 óra
  Szombat: 7 óra
  Vasárnap: 9 óra, 11 óra


Facebook oldalunk