Szentlelek Plebania Szatmarnemeti
440175 Satu Mare, B-dul Sănătăţii Nr. 19
Tel.: 0261-769-078, 0361-401-256
Csak sürgős esetekben: 0742-207-797

Farsangi játszóház

admin | Játszóház | 2013. február 01.

Január utolsó szombatján megtartottuk az idei első játszóházunkat. Ez alkalommal a téma a farsang volt. Összegyűltünk szép számmal, szülők és gyermekek, és együtt készítettük az alábbi érdekességeket:

 

Farsangi maszkok

A gyermekek előre berajzolt maszkokat kaptak karton papíron. Ezeket kiszínezhették vagy használhatták a már kiszínezett variánsokat is. Ezután óvatosan kivágtuk őket, összeragasztottuk és rugalmas zsinórt húztunk bele. Kész is!

 

 

 

 

 

Farkasorr műanyagpohárból

Vegyünk egy egyszer használatos műanyag poharat, várjunk rést az alsó felére, újságpapírból formáljunk kúp alakú orrot, majd cellux ragasztóval illesszük a pohárra. Vegül az egészet kenjuk be aracsettel és apró újságfecnikkel borítsuk be. Miután megszáradt, jöhet a színezés.

 

 

 

 

 

 

Bohóc cipő

Hasznosítsunk újra egy eldobott flakont (pille palack). Vágjuk ketté majd vágjuk le a két végét is. Ezután kivágjuk a helyet a lábunknak. Újsábpapírból nagy galacsint készítünk és erőssen a palackra ragasztjuk. Ebből lesz a cipő orra. Az egészet beboritjuk apró papírdarabkakkal, amiket aracsettel ráragasztunk. Száradas után befestjük a lábbelinket.

 

 

 

 

 

 

A képek az alábbi linken találhatóak:
Farsangi játszóház

Állandó programok
Szentmisék: Hétfő-Szerda: 7 óra
  Csütörtök, Péntek: 18 óra
  Szombat: 7 óra
  Vasárnap: 9 óra, 11 óra


Facebook oldalunk