Szentlelek Plebania Szatmarnemeti
440175 Satu Mare, B-dul Sănătăţii Nr. 19
Tel.: 0261-769-078, 0361-401-256
Csak sürgős esetekben: 0770-955-126

Ki vigyáz ránk?

admin | Gondolatok, írások | 2011. február 08.

A gyerekeket jobban szereti Isten?

Vajon kevésbé értékes egy felnőtt élete, mint egy gyereké? Mert ha igen, akkor efféle matricákat is kellene az autók hátuljára ragasztani: „Don’t care, only adults!” „Mindent bele, csak felnőttek ülnek bent.” „Bátorság! Felnőttek vagyunk!” Sőt: tulajdonképpen minden autóra, amelyen nincs gyerekre figyelmeztető matrica, odaképzelhető a felirat: „Fütyülj rá! Csak felnőttek!”

Sokszor megakad a szemem az autók hátulján virító matricákon: „Baby on board!” „Gyermek az autóban!” Vagyis: légy még óvatosabb, ki itt száguldozol mögöttem, mert gyermeket veszélyeztetsz.
Sokszor megütötte a fülem egy-egy tragikus hír kapcsán: „A robbantásban harmincan vesztették életüket, köztük öt gyermek is.” Vagyis: nem elég, hogy sokan meghaltak, a dolog még rettenetesebb, hiszen gyermekek is vannak közöttük.

A kérdés magától értetődik: talán többet ér egy gyerek élete, mint egy felnőtté? Vagy megfordítva: vajon kevésbé értékes egy felnőtt élete, mint egy gyereké? Mert ha igen, akkor efféle matricákat is kellene az autók hátuljára ragasztani: „Don’t care, only adults!” „Mindent bele, csak felnőttek ülnek bent.” „Bátorság! Felnőttek vagyunk!” Sőt: tulajdonképpen minden autóra, amelyen nincs gyerekre figyelmeztető matrica, odaképzelhető a felirat: „Fütyülj rá! Csak felnőttek!”

Ebben a világban persze a hírek is másképpen szólnak: „Hál’ istennek csupa felnőtt halt meg a terrortámadásban.”

Értem én, hogy csábító a lehetőség: kihasználni a gyermekek felé áradó szeretetet. Értem és érzem, hogy megrázó, ha gyermekek szenvedéséről, haláláról hallunk.

De ugye senki nem gondolja azt, hogy a gyerekeket jobban szereti az Isten, mint a felnőtteket?
Ugye senki nem gondolja, hogy az az Isten, aki minden embert különösen szeret, értéktelenebbnek gondolja a felnőtt, mint a gyermeki életeket? Nem azt mondom, hogy ne vigyázzunk a gyerekekre. Persze, hogy vigyázzunk rájuk. De mi lenne, ha megpróbálnánk vigyázni egymásra is?

Isten ugyanis mindnyájunkat személyre szabottan nagyon szeret. S kik vagyunk mi, hogy felülbíráljuk Őt?

Süveges Gergő

A fenti írás szerzője Süveges Gergő,  négy gyermekes keresztény családapa. Boldog örömmel adom közzé gondolatfüzérét. Az írásra a www.mindennapi.hu keresztény hírportálon találtam.

Merlás Tibor

Állandó programok
Szentmisék: Hétfő-Szerda: 7 óra
  Csütörtök, Péntek: 18 óra
  Szombat: 7 óra
  Vasárnap: 9 óra, 11 óra


Facebook oldalunk