Szentlelek Plebania Szatmarnemeti
440175 Satu Mare, B-dul Sănătăţii Nr. 19
Tel.: 0261-769-078, 0361-401-256
Csak sürgős esetekben: 0770-955-126

Egy éves a Játszóház!

admin | Játszóház | 2013. április 24.

torta

Tudjuk milyen gyorsan telik az idő, mégis gyakran rácsodálkozunk, amikor újra elröppen egy év. Nem rég tartottuk az első Játszóházunkat a Merk Mihály teremben, és lám máris elérkeztünk az első évfordulóhoz.

Azt hiszem ki tudjuk jelenteni, hogy lassan hagyomanyt teremtünk azzal, hogy minden hónap utolsó szombatján összehívjuk a gyermekeket és szüleiket egy kis közös „kreativoskodásra”. Mert a célunk egy év alatt nem változott, sőt, még inkább hangsúlyosabbá vált: szeretnénk lehetőséget biztosítani a gyermekek és szüleik számára a közös élmények szerzéséhez, a közös játékhoz, a közös alkotáshoz. A hétköznapi mókuskerékből kiszabadulva szeretnénk, ha abban a két órában felhőtlenül tudna nevetni a szülő és a gyermeke, ha bele tudna feledkezni az alkotás örömébe, ha tudna és merne segitséget kérni másoktól, amikor valami nem sikerül, ha megerősödnének a közösségi kapcsolatok. Erre számos alkalom kínálkozott az elmúlt évben és úgy gondolom sokan éltek is ezzel. Változó gyermekszám mellett tartjuk a foglalkozásokat, de átlagban 10-15-en mindíg összegyűlünk. És nem csak a gyerekek, hanem mi felnőttek is gazdagodunk ezen alkalmakkor. Én például az elején csupán fényképeztem és támogattam Monikát mindenben, ami a szervezést illeti, de úgy gondoltam nem való nekem ez a babrás munka. Aztán látva a gyermekek sikerélménytől csillogó szemét, ahogy mutogatják egymásnak „remekműveiket”, ahogy tiszta szívből segítenek egymásnak, ha valaki elakad valahol és ahogy büszkén viszik haza saját kezük munkáját, úgy gondoltam megéri beszállni.

És ezt ajánlom minden szülőnek! Egyelőre még nem sikerült elérjük, hogy minden szülő elkísérje gyermekét, és együtt alkossanak, azonban egyre jobb a helyzet! Merem állítani, hogy sokszor a szülők hangosabban nevettek a gyermekeknél vagy annyira belefeledkeztek egy-egy beszélgetésbe a szomszédos széken ülővel, hogy a gyermekük kellett noszogassa őket, hogy segítsenek már valamiben.

Mi igyekszünk továbbra is keretet biztosítani ezekhez az alkalmakhoz, hiszen úgy érezzük, van rá igény. Persze egyedül nem volnánk képesek erre! Elsősorban Tibor atyának szeretnénk megköszönni az anyagi támogatást, ami bizony nem kevés, hónapról hónapra. Az eszközökhöz szükséges anyagi hátteret ő teremti elő. Továbbá szeretnénk megköszönni a segítséget a lelkes fiataloknak és szülőknek, akik minden alkalommal segítenek a szervezésben és a foglalkozások vezetésében. A jövőben is számítunk rátok!

Találkozzunk ezután is minden hónap utolsó szombatján! Legközelebb épp ezen a szombaton, április 27-én. Most rendhagyó módon délután 2 órától kezdünk, hisz 11-kor sokan még iskolában lesznek. Szeretettel várunk benneteket!

L. Levi

Állandó programok
Szentmisék: Hétfő-Szerda: 7 óra
  Csütörtök, Péntek: 18 óra
  Szombat: 7 óra
  Vasárnap: 9 óra, 11 óra


Facebook oldalunk