Szentlelek Plebania Szatmarnemeti
440175 Satu Mare, B-dul Sănătăţii Nr. 19
Tel.: 0261-769-078, 0361-401-256
Csak sürgős esetekben: 0770-955-126

Út a csillagok alatt – El Camino

admin | Gondolatok, írások | 2012. január 23.


Az „Út a csillagok alatt” c. film két alkotója
2012. február 12. az Északi színházban kerül sor Birinyi József és dr. Tokaji Ferenc „Út a csillagok alatt”  című dokumentumfilmjének romániai bemutatója. Mai lapszámunkban röviden szólunk a film alkotóit.

Dr. Tokaji Ferenc (1957) jogász, író, kiadó Gyulán él. 1989 óta Magyarország második legnagyobb üdülőszövetkezetének elnök-igazgatója. 2002-től a Dél-alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság, 2003-tól a Magyar – Román Turisztikai Bizottság elnöke. A Szent István Egyetem Egészségturizmus szak tanára, több turisztikai szakkönyv és útikönyv írója, kiadvány szerzője: Alföld SPA (egyetemi tankönyv), Út a csillagok alatt – portugál Camino, Élménylánc, vallási turizmus a Dél-alföldön (könyv, multimédiás DVD és honlap). Munkásságát 2006-ban Pro Turismo-díjjal ismerték el. Az „Út a csillagok alatt” című film egyik szellemi alkotója, szövegkönyv írója és zarándoka. Végig jelen van a filmvásznon, ő az aki zarándoktársával Szabó Péterrel végigvezeti a nézőt Szent Jakab útján.

Birinyi József (1956) rendező, operatőr, producer, hangszeres előadóművész, televíziós műsorgyártó cég és reklámügynökség tulajdonosa, vezetője. A szatmárnémeti népzenekedvelő közönség jól ismeri, és nagyon szereti Birinyi József népdalkutató, zeneszerző, hangszerkészítő művészt, aki mint a Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny zsűritagja és a rendezvény lelki szellemi motorja közel húsz esztendeje jár városunkba. Három évtizede dolgozik a filmgyártásban, televíziózásban és a reklámpiacon. A MOVI-ban, az MTV-ben, a Duna Tv-ben rendező-, operatőr-, műsorvezető-, főszerkesztőként, a TV2-nek, RTL-nek, ATV-nek, Duna Tv-nek ZDF-nek, ORF-nek, a CCTV-nek producer-gyártóként filmeket, műsorokat készít, felsővezetői médiatréninget tart. Filmjeivel több külföldi és hazai filmfesztivál nyertese, a Millecentenáriumi szignál, a Feszthy-körkép zeneszerzője, a Hungarikum törvény stratégiájának alkotója, a Hungarikum Szövetség elnöke, az MTV Nívódíjasa, a Sacramentoi Filmfesztivál zenei nagydíjának részese, Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett filmrendező. Az „Út a csillagok alatt” című dokumentumfilm egyik szövegkönyv írója, operatőrje és rendező-producere.

Állandó programok
Szentmisék: Hétfő-Szerda: 7 óra
  Csütörtök, Péntek: 18 óra
  Szombat: 7 óra
  Vasárnap: 9 óra, 11 óra


Facebook oldalunk