Szentlelek Plebania Szatmarnemeti
440175 Satu Mare, B-dul Sănătăţii Nr. 19
Tel.: 0261-769-078, 0361-401-256
Csak sürgős esetekben: 0742-207-797

Munkatábor, azaz két hét élményei

admin | Nincs kategorizálva | 2014. szeptember 03.

Munkatábor. Elsőre taszítónak tűnhet, főleg a mai embereknek, hisz senki sem szeret dolgozni.

Páratlan lehetőségeket nyújtott ez a tábor, melynek Káránsebes (július 27-augusztus 2) és Brassó (augusztus 3-10) adott otthont.

Hogy milyen lehetőségekre gondolok? Nagyon egyszerű!

Negyven fiatallal együtt dolgozni, önkéntes tevékenységeket végezni. Például kerítést építeni, különböző elfoglaltságokat folytatni a kertben (gyomlálás, kapálás). S mi az elképesztő az egészben? Az, hogy eszméletlen hangulat uralkodott végig, szólt a zene, próbáltuk megtalálni a közös hangot, jobban mondva a közös nyelvet a Németországból, Svájcból és Románia különböző részeiből érkezett társunkkal! Bátran kijelenthetem, hogy ez a tábor megtanította, hogy a munka lehet szórakoztató és egyben felemelő is, mindez a te hozzáállásodtól függ!

A felhőtlen hangulatra bizonyítékom is van, mégpedig a Kolping HAPPY videó, amely még jobban összerázta a csapatot:


Ugyanakkor a flash mob, azaz villámcsődület is ezt a célt szolgálta a tábor szintjén, viszont az igazi rendeltetése az volt, hogy felhívjunk az emberek figyelmét a környezetszennyezésre.

A munka kipihenésére a délutánok folyamán különböző érdekes és értékes programmal álltak elő a szervezők. A csendet és a nyugalmat kedvelő egyéneknek kedvezett a dunai hajókázás, akik adrenalinra vágytak, azok legjobban a kalandparkot élvezték, megint mások, akiket a történelem és a kultúra vonz, azoknak igazi időutazást nyújtott a törcsvári kastély meglátogatása.

Emellett a tábor remek lehetőséget nyújtott a különböző reggeli és esti impulzusok,  és a mindkét helyszínen tartott ifjúsági szentmise által, hogy felismerjük mennyire üres lenne az életünk Isten nélkül, az Ő szeretete és törődése nélkül.

A két hét alatt igazi egység alakult ki. Könnyes szemmel, szoros öleléssel váltunk el, bízva abban, hogy jövőre ismét látjuk egymást!

 Gordán Dalma

 

 

 

 

 

Állandó programok
Szentmisék: Hétfő-Szerda: 7 óra
  Csütörtök, Péntek: 18 óra
  Szombat: 7 óra
  Vasárnap: 9 óra, 11 óra


Facebook oldalunk