Szentlelek Plebania Szatmarnemeti
440175 Satu Mare, B-dul Sănătăţii Nr. 19
Tel.: 0261-769-078, 0361-401-256
Csak sürgős esetekben: 0742-207-797

Mi is a LÉLEK-PÁR csoport?

admin | Gondolatok, írások | 2016. február 15.

Ha kicsit bele tekintünk a Szentlélek plébánia életébe, találkozhatunk többféle kis csoporttal: minden kedden a Mária legió csoportja hűségesen végzi megszokott imádságait; minden első vasárnap a Rózsafűzér társulat tagjai összegyűlnek, hogy a rózsafűzér titkait beosszák; minden szerda délután a férfiak egy része eljon szebbe varázsolni a templomkertünket; minden péntek este mise után az ügyes asszonyok tisztává varázsolják templomunkat; minden szombat este a fiatalok egy csoportja előkészíti az énekeket a vasárnapi szentmisére. Ha pedig szórakozásról van szó, akkor ott van az amatőr színjátszó csoportunk, amely mindíg előrukkol jobbnál jobb produkciókkal.

De lássuk akkor mi is a LÉLEK-PÁR csoport. Mivel plébániánkon kicsit háttérbe szorultak a fiatal családosok, ezért néhányan elhatározták, hogy ezen változtatnak. Programokat kezdtek szervezni a plébánián, hogy ezáltal kicsit összebaratkozzanak, jobban megismerkedjenek, gyermekeiket a templomhoz csalogassák, egy közösséget formáljanak, mert hiányát érezték annak, hogy valahova tartozzanak. A közös találkozókon ráébredtek arra, mennyire jó együtt lenni, s minnél többet voltak együtt, annál jobban várták az újbóli találkozást és annál több család csatlakozott hozzájuk. Mivel kezdetben nem tudták hogyan is működjenek, az első dolog amit nagyon fontosnak tartottak a közös ima volt. Ezt a kis magot, ami kibontakozni készült elhelyezték Isten kezébe.

Havonta összegyűltek, hogy együtt imádkozzanak, beszélgessenek, megismerjék egymás gondjait, örömeit s érezték, ahogy a Jóisten egyre jobban öszekovácsolja őket. Közben a Játszóház is bontogatta szárnyait, amelynek keretén belül Családi Vándor Kupa versenyt is szerveztek, az elsőcsütörtöki Szentségimádást is kicsit magukénak érzik, aztán közös kirándulásokat szerveztek, közös lelkigyakorlatokat, közösségépítő hétvégéket. Ahogy lassan egy közösséggé formálódtak, úgy érezték a Jóisten több feladatot szán nekik, s ezért elhatározták, hogy életre hívják a LÉLEK-PÁR csoportot, hogy mások is csatlalkozzanak hozzájuk, hiszen olyan fiatal az egyházközösségünk és olyan sok fiatal család tartozik hozzá.

A Jóisten ugyanúgy számít ma ránk, mint valamikor az apostolaira számított. Általunk akar szólni, általunk akar szeretni, általunk akar jót tenni, általunk akar egy szebb és jobb világot építeni. A kérdés az: akarsz-e a munkatársa lenni? Akarsz-e családokkal együtt ugyanazért a célért kűzdeni: megmutatni a világnak, hogy igenis jó dolog házasságban élni, jó dolog házastársammal hűségben élni, jó dolog imádkozni tanítani és keresztény lelkületben felnevelni gyermekeinket, jó dolog olyan emberek közt lenni, ahol még számít az egymásrafigyelés, a segítés, az aggódás, az öröm megosztása.

Gyere, csatlakozz te is csoportunkhoz, hisz nem vagyunk mi sem különbek, nem vagyunk mi sem okosabbak, egyszerűen csak úgy érezzük, együtt könnyebb szeretni a Jóistent, együtt könnyebb jónak megmaradni.

Májer Enikő

Állandó programok
Szentmisék: Hétfő-Szerda: 7 óra
  Csütörtök, Péntek: 18 óra
  Szombat: 7 óra
  Vasárnap: 9 óra, 11 óra


Facebook oldalunk